Soveltoradio

Jakso 46: Identiteetti matkalla pilveen - pitäisikö huolestua?

Episode Summary

Kaikilla ihmisillä on identiteetti. Tunnistautumista edellyttäviä digitaalisia palveluita käyttävillä ihmisillä on digitaalinen identiteetti. Tässä jaksossa Mika Seitsonen kertoo digitaalisen identiteetin hallinnoinnista ja suojaamisesta aikakaudellamme jolloin verkosta käytettävät palvelut lisääntyvät huimaa vauhtia. Useilla meillä on digitaalisia identiteettejä erilaisissa kuluttajapalveluissa ja töidemme puolesta vähintään yksi digitaalinen identiteetti. Näillä kirjaudumme entistä useammin erilaisiin pilvipalveluihin ja identiteettejämme hallitaan pilvipalveluissa. Mika selostaa millaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota pilvipalveluiden yleistyessä.

Episode Notes

Meillä kaikilla on identiteetti. Digitaalinen identiteetti on kaikilla tunnistautumista edellyttäviä digitaalisia palveluita käyttävillä henkilöillä. Tässä jaksossa Mika Seitsonen avaa taustoja digitaalisten identiteettien kehityskaaresta ja kertoo millaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun identiteettien hallinta on siirtymässä yhä suuremmassa määrin pilvipalveluihin. Kuinka suojata omaa identiteettiään? Miten yritys voi huolehtia työntekijöiden identiteettien hallinnoinnista ja turvaamisesta jotta vältytään identiteettivarkauksilta ja -rikkomuksilta?

Mika kertoo ketä tahansa verkkopalveluita käyttävää henkilöä koskettavia asioita, joten jakson alkuosa kannattaa kuunnella kenen tahansa. Jakson puolivälistä loppuun asti keskitymme IT-asiantuntijoita ja sovelluskehittäjiä koskeviin identiteetin hallinnan kysymyksiin Jari Kotolan toimiessa haastattelijana. Keskustelussa sivutaan niin Active Directorya, Azure Active Directorya, Multi-Factor Authenticationia ja Conditional Accessia sekä montaa muuta identiteetinhallinnan tekniikkaa ja palvelua.