Soveltoradio

Jakso 59: Etätyötä eristyksessä ja sen jälkeen

Episode Summary

Sovelton digityövalmentaja Teemu Ahlström on haasteteltavana kertomassa miten koronaviruksen aiheuttama eristysjakso ja siitä seurannut etätyön voimakas lisääntyminen on vaikuttanut työelämään. Teemu avaa näkemyksiä miten etäkokoustaminen ja etätyötaidot vaikuttavat uudessa arjessa selviämiseen sekä sitä miten tapamme tehdä työtä muuttuu nyt oleellisesti.

Episode Notes

Soveltossa koulutuksia, konsultointeja ja digityövalmennuksia pitävä Teemu Ahlström on tämän jakson vieraana keskustelemassa työelämässä meneillään olevasta digiloikasta. Koronaviruksen aiheuttaman pandemian johdosta etätyöstä tuli normaali tapa toimia ja työn tekeminen kotoa muuttuikin tavalliseksi. Teemu kertoo etätyötä tukevista välineistä ja niistä työtavoista joita soveltamalla työntekijä menestyy muuttuneessa arjessa. 

Käytännön esimerkkejä Teemu esittelee omasta kouluttajan ja valmentajan työstä jota ennen vahvasti leimasi läsnäolo ja yhteisessä tilassa työskentely - oli se sitten luokka tai neuvotteluhuone. Nyt hän pitää koulutuksia ja valmennuksia verkon yli asiakkaille jotka osallistuvat tapahtumiin etänä. Kuinka arki sujuu, miten asenteet vaikuttavat, kuinka omaa suhtautumista olosuhteisiin  on sovitettava, mitä uuden oppimista tämä edellyttää minulta? Näihin kysymyksiin hyviä vastauksia kertoo Teemu Ahlström.