Soveltoradio

Jakso 62: Keskustelua Microsoft Azuren hallinnasta ja tietoturvasta

Episode Summary

Julkipilvipalveluiden merkitys kasvaa jatkuvasti yritysten ja organisaatioiden IT-palveluiden mahdollistajana. Tässä jaksossa Sovelton konsultti Mika Seitsonen on keskustelemassa Microsoft Azure pilvipalvelun hallintaan ja tietoturvaan liittyvistä kysymyksistä. Esille nousee myös muita aihetta läheltä sivuavia asioita kuten päätelaitehallinta ja identiteetin hallinta.

Episode Notes

Useat yritykset ja organisaatiot ovat ottaneet käyttöön julkipilvipalveluita ja korvanneet sillä tavoin aiemmin omasta konesalista tuotetut palvelut. Microsoft Azure on yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä julkipilvipalveluista. Tässä jaksossa Sovelton konsultti Mika Seitsonen kertoo Azuren hallintaan ja tietoturvaan liittyvistä asioista. Aihe on tavattoman laaja, mutta tämän jakson kuuntelemalla saat käsityksen millaisten aiheiden kanssa olemme tekemisissä ja mistä saat syventävää tietoa lisää.

Oletpa sitten pitempään alalla toiminut tietojärjestelmien ja infrastruktuurin ylläpitäjä tai vasta hiljattain alalle valmistunut IT-ammattilainen, niin Mika kertoo hyviä vinkkejä kouluttautumisesta, itseopiskelusta ja sertifiointiin tähtäävästä valmistautumisesta.